Heb ik gevelrenovatie nodig?

Gevelrenovatie kan duur uitvallen als je er niet op tijd bij bent. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is dat hun gevel goed onderhouden wordt. Een vervallen gevel of wand aan je huis is natuurlijk nooit goed. Het ziet er erg onverzorgd uit. Maar erger nog, het kan ook leiden tot grote schade aan het huis en resulteren in andere vervelende kosten. Het is dus verstandig je gevel op tijd te laten renoveren. Maar, wat is “op tijd”? Hoe weet je wanneer je je gevel moet laten renoveren of wanneer het nog wel even kan wachten? Dat lees je allemaal in deze blog!

Gevelrenovatie: Voorkomen is beter dan genezen
Dat is hoe het oude gezegde luidt, en dat is niet voor niks zo. Ook in het geval van gevelrenovaties is dit zo, want een gevel die al vervallen is, is een stuk lastiger (en duurder!) te renoveren dan een gevel die pas net begint te vervallen. Het beste is natuurlijk eens in de zo veel tijd een expert te laten kijken, zodat je precies weet wanneer er een gevelrenovatie gedaan moet worden.

Wanneer weet je nou of gevelrenovatie nodig is?
Dan zijn hier 5 tekenen dat je gevel gerenoveerd moet worden:
– Scheuren in het metselwerk
– Verdwijnende voegen
– Scheurende voegen
– Verdwijnend pleister
– Aangevreten / afgebroken stenen, bijvoorbeeld door zure regen

Laat de experts van MVBM de staat controleren
Als jouw gevel één van deze vijf tekenen vertoont is het slim om een uw gevel een beurt te laten geven. Het is in ieder geval verstandig om een professional eens te laten kijken naar jouw gevel als je het gevoel hebt dat die aan gevelrenovatie toe is.

Vertoont jouw gevel geen van de vijf kenmerken, maar twijfel je toch over de staat van je gevel en of een gevelrenovatie nodig is? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met MVBM op. Want zoals eerder gezegd: voorkomen is altijd beter dan genezen! Een geheel vrijblijvende offerte is natuurlijk zo aangevraagd.

Deel deze blog via social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

REAGEREN