Waarom zou je je huis laten impregneren?

Als jij zelf een huis hebt, of vrienden hebt met een huis, heb je er vast wel ooit van gehoord: impregneren. Het is een term die vaak gebruikt wordt bij renovaties of andere bouwwerkzaamheden. Maar, wat is het nou eigenlijk?

Definitie
Impregneren betekent letterlijk “het doordringen van een materiaal met een andere stof”. In de context van een renovatie gaat het vaak om een techniek om bepaald materiaal waterafstotend te maken. Dit zorgt ervoor dat de bouwmaterialen, zoals hout, steen en staal, die gebruikt zijn bij het bouwen van jouw huis of gevel niet aangetast worden door (regen)water. Geïmpregneerd materiaal voorkomt schimmelgroei, vertraagt brand en kan zelfs graffitiafstotend werken. Dit alles zorgt dus dat de kwaliteit van jouw gevel of huis langer gewaarborgd kan worden.

Hoe werkt impregneren?
Impregneren, of hydrofoberen, werkt simpel: een doorzichtige, waterafstotende stof wordt aangebracht op de materialen waar het huis van is gemaakt. Deze stof zal niet alleen in de gaatjes in het materiaal gaan zitten, om zo te zorgen dat lekken voorkomen worden, maar blijft ook op de oppervlakte van bouwmaterialen zitten. Dit zorgt ervoor dat het hout of steen wat gebruikt is geen water meer opneemt en dat het water als het ware van het materiaal afrolt.

Moet ik mijn huis laten impregneren?
Het simpele antwoord is: ja! Impregneren brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Buiten het voorkomen van vocht binnen je huis en het waarborgen van de kwaliteit van je huis of gevel bespaart impregneren ook nog eens stookkosten. Dankzij de hogere dichtheid van de gevel of muren van je huis ontsnapt er minder warmte en hoef je dus ook minder hard te stoken.
Verder is het laten impregneren van je gevel niet duur en hoeft het maar één keer gedaan te worden, waarna de materialen voor lange tijd beschermd zijn.

Weten wat impregneren voor jouw huis kan doen, en wat het voor jou kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan via de site!

Meer informatie over Impregneren of offerte aanvragen? Ga dan naar onze Impregneren dienst pagina.

Deel deze blog via social media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

REAGEREN